2011. február 20., vasárnap

Védekezés

Kezdőként két opció volt, ami a legnagyobb biztonságot adja a terhesség ellen: fogamzásgátló és óvszer. Fogamzásgátlót csak és kizárólag vérvétel után engedjétek felírni, mert egy ismerősöm barátnője abba halt bele, hogy az orvos lusta volt, a lány véralvadása nem volt okés, nem szedhetett volna gyógyszert, trombózist kapott. 14 év alatt az orvos köteles feljelenteni azt, akivel szexuális kapcsolatba lépsz, mivel bűntény. Igen, tudom hormonok tombolnak, mindenki csinálja és késztetést érzel, hogy Te is, és nem akarod hinni, hogy csak hülyít a srác, pedig az esetek nagy részében igen, csak kihasznál a fiú és csak a szex kell. SOHA ne feküdj le senkivel, ha nem vagy 100% biztos, hogy szeretnéd, és TE szeretnéd, magadért és nem azért, hogy ne hagyjon el. 18 év alatt pedig a szülők jelenthetik fel a nagykorú partnert.

A legtöbb tévhit terhességgel kapcsolatban:
1. Az az átlátszó trutyi, ami kijön a srácból, az az előváladék/előfolyadék. Elsődleges célja a sperma útjának fertőtlenítése, a hüvely nedvesítése az aktushoz, DE! tartalmazhat spermát, egy év alatt 100 olyan nőből, aki megszakítással szexel 45 lesz terhes, szóval az nem védekezés. Akik nem védekeznek ott 55 nő esik a teherbe.
2. Első alkalommal is tökéletesen alkalmas vagy a teherbe esésbe, semmivel sem kisebb az esélye mint máskor.
3. Ha óvszert húztok fel és a fiú keze előváladékos, előtte mosson kezet, ne érjen olyan kézzel az óvszerhez.
4. Ne használjatok kínai online rendelt óvszert, könnyebben szakad el.
5. Menstruáció alatt nemcsak vertőzésveszélyes a lány számára akár az óvszeres szex, de tökéletesen alkalmas a fogamzásra, lehetsz terhes ilyenkor is.
6. Nincs olyan pozíció, ahol csökken a teherbe esés esélye.
7. Vízben való szex nem védekezés, egyáltalán.
8. Ha úgy szexeltek, hogy sikerül a szűzhártyát megkímélni, de sperma jut a hüvelybe, lehetsz terhes. A szűzhártya megléte nem fogamzásgátlás.

Mi van ha már túl késő?
1. Nos először is, ha hülyék voltatok és nem védekeztetek, vagy pechesek és kiszakadt a gumi, akkor másnap irány a nődoki és ő ad egy eseményi utáni tablettát. Nem 100%-os és minél többször alkalmazod annál kevésbé hatékony, szóval egynél többször ne kerüljön rá alkalom. Nagyon magas hormonnal bombázza a tested, a működési elv nem az, hogy elvetélsz, hanem megakadályozza magát a fogamzást, ha vallásos vagy és az abortuszt gyilkosságnak tartod, ez nem számít annak. 72 órátok van beszerezni a tablettát, minél tovább vársz, annál kevesebb az esélye, hogy hat. Hormontartalma miatt kisebb terhességi hormoningadozáson fogsz átesni, kedélyváltozások, feszülő mell...stb.
2. 14 év alatt először is az orvosod tuti rendőrségi eljárást indít. Abortuszra nem kényszeríthet senki, ekkor sem, de a szüleid nem kötelesek vállalni a babát, szóval míg nem vagy 18 éves, addig a szüleid a gyámok, ha vállalják, ha nem, akkor állami gondozásba kerül a baba, kereset nélkül nem tarthatod meg.

Ha már tuti terhes vagy:
1. abortusz
2. gyerek megtartása: megtartod, mint felneveled, vagy örökbe adod. Sajnos nem tudom pontosan hogy megy a folyamat, de a családsegítőnél tuti tudnak segíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése